Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Γόρτυνος

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εχθές στον Δήμο Γόρτυνος μετά από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στη διαχείριση του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου.
Ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κωνσταντίνος Μιχόπουλος επεσήμανε ότι από την έκτατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε ομόφωνα να μην γίνει αποδεκτή και να καταδικαστεί η απόφαση του υπουργού επειδή δημιουργεί προβλήματα στην κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, ενός πόρου που έχει θεσπιστεί για τις Βιομηχανικές Περιοχές και ιδιαίτερα για την επιβαρυμένη περιοχή του Δήμου Γόρτυνος.
Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχόπουλος γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμος ο Δήμος Γόρτυνος να στείλει την ξεκάθαρη θέση του στον υπουργό και στους υπόλοιπους τρεις Δήμους που θα αναφέρει ότι επιθυμεί συνάντηση όλων προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό που κυριολεκτικά καίει την περιοχή.
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Γόρτυνος είναι ο Δήμος που τροφοδοτεί όλες τις μονάδες της Μεγαλόπολης από όπου γίνεται η εξόρυξη του λιγνίτη και πέντε χωριά που βρίσκονται στην περιοχή με 30.000 κυβικά νερό από τον υδροφόρο του ορίζοντα σε καθημερινή βάση. Θεωρεί λοιπόν ότι αδικείται όταν με την απόφαση αυτή θα λαμβάνει λιγότερα χρήματα από τους άλλους δήμους.

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Μεγαλόπολης

Με ένα και μοναδικό θέμα την έγκριση του απολογισμού και του ισολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2006 συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής το στο Δημοτικό κατάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Αναστάτωση στη Μεγαλόπολη για το Λιγνιτόσημο

Τον υπουργό Ανάπτυξης για την απόφαση περί αλλαγής της κατανομής του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου καταγγέλλει με ψήφισμά του το Δ .Σ Μεγαλόπολης μετά την έκτακτη συνεδρίαση του σώματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Σύμφωνα με το νέο νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης το Λιγνιτόσημο θα διανέμεται ως εξής : Το 50% θα το διαχειρίζεται η Νομαρχιακή Αυτοδίοικηση Αρκαδίας και το 20% θα μοιράζεται στους Δήμους Γόρτυνος και Μεγαλόπολης και το 30% που απομένει θα ανακοινωθεί σύντομα που και πως θα διατεθεί. Σημειώνεται, ότι ο νόμος έχει ήδη ψηφιστεί άρα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η νομοθεσία τη δεδομένη στιγμή και απομένει να ανακοινωθεί τα ποσά που θα λάβουν αν τελικά λάβουν οι Δήμοι Τρικολόνων και Φαλαισίας.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Μεγαλόπολη

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο γνωστοποιεί ότι στις 22 Ιανουαρίου θα γίνουν περιφερειακά συλλαλητήρια. Στην ανατολική Πελοπόννησο το συλλαλητήριο θα γίνει στην Πλατεία Μεγαλόπολης, στις 7 μ.μ.