Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Γόρτυνος

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εχθές στον Δήμο Γόρτυνος μετά από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στη διαχείριση του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου.
Ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κωνσταντίνος Μιχόπουλος επεσήμανε ότι από την έκτατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε ομόφωνα να μην γίνει αποδεκτή και να καταδικαστεί η απόφαση του υπουργού επειδή δημιουργεί προβλήματα στην κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, ενός πόρου που έχει θεσπιστεί για τις Βιομηχανικές Περιοχές και ιδιαίτερα για την επιβαρυμένη περιοχή του Δήμου Γόρτυνος.
Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχόπουλος γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμος ο Δήμος Γόρτυνος να στείλει την ξεκάθαρη θέση του στον υπουργό και στους υπόλοιπους τρεις Δήμους που θα αναφέρει ότι επιθυμεί συνάντηση όλων προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό που κυριολεκτικά καίει την περιοχή.
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Γόρτυνος είναι ο Δήμος που τροφοδοτεί όλες τις μονάδες της Μεγαλόπολης από όπου γίνεται η εξόρυξη του λιγνίτη και πέντε χωριά που βρίσκονται στην περιοχή με 30.000 κυβικά νερό από τον υδροφόρο του ορίζοντα σε καθημερινή βάση. Θεωρεί λοιπόν ότι αδικείται όταν με την απόφαση αυτή θα λαμβάνει λιγότερα χρήματα από τους άλλους δήμους.

1 σχόλιο:

NeoiMegalopolis είπε...

Ο Δήμος Μεγαλόπολης που βρίσκεται??????????/ Αλήθεια πώς τα καταφέρατε? Και δεν ασχολείσται με τίποτα και χάνεται τα κεκτημένα!!!!!!!