Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Μας "έκαψε" τώρα η δυνατή βροχή

Λίγες ώρες δυνατής βροχής στάθηκαν αρκετές για να προκληθεί μια καταστροφική πλημμύρα που έσπειρε τον φόβο και επέφερε ανυπολόγιστες ζημιές.

Περισσότερα από δώδεκα χωριά βρέθηκαν για αρκετές ώρες χωρίς καμία οδική επικοινωνία με τον υπόλοιπο νομό ενώ η κατάσταση στο χωριό Τουρκολέκα ήταν ακόμη δυσκολότερη: Μέχρι χθες το απόγευμα, σχεδόν για δύο ολόκληρες ημέρες, οι 80 κάτοικοι του παρέμειναν εγκλωβισμένοι, χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς τηλέφωνο, αφού το δίκτυο του ΟΤΕ στην περιοχή είχε υποστεί βλάβες.

Σε ορισμένα υπόγεια σπιτιών το νερό έφτασε σε ύψος το 1,5 μέτρο καταστρέφοντας περιουσίες, αρκετές μάντρες και κάγκελα ξεριζώθηκαν από την ορμητική ροή του νερού, ενώ σε κάποια σημεία της περιοχής η άσφαλτος είχε κοπεί.

Μήπως κύριοι αρμόδιοι, πλέον πρέπει να εξεταστεί η καταλληλότητα του νερού που κυλά στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς εκφράζονται φόβοι για πιθανή μόλυνσή του από τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν με το ρέμα.

Αντιπλημμυρικά ΠΟΥΘΕΝΑ
Τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν μετά τις πυρκαγιές περιορίστηκαν σε κορμοφράγματα και ξυλοδέματα, τα οποία είχαν χαμηλή απόδοση. Πού είστε κύριοι αρμόδιοι? Μήπως η δουλεία σας περιορίζεαται στο μοίρασμα στους "δικούς" σας πάντα των όσων στέλνουν για τους πυρόπληκτους?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια πόσα χρήματα διαχειρίστηκε ο δήμος Μεγαλόπολης για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης πυρκαγιών και πλημμυρών και που διατέθηκαν ξέρει κανείς.