Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Κοσμοσυρροή στα μαγαζιά της πόλης μας παραμονή του Αγ. Νικολαόυ !!!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ετοιμαζόμασταν να βγούμε για έναν καφέ όταν περνώντας από τον κεντρικό είδαμε τα μαγαζιά της πόλης μας ανοιχτά!!! Στην αρχή αναρωτηθήκαμε μήπως είχαμε μπερδέψει την ημέρα, μετά όμως συνειδητοποιήσαμε ότι για άλλη μια φορά ο εμπορικός σύλλογος είχε διαπρέψει!!!!! Είχαν απόφασίσει λόγω της επικείμενης αργίας να ανοίξουν Τετάρτη απόγευμα. Και φυσικά μόνο οι ίδιοι το γνώριζαν!!!
Μήπως μπορεί κάποιος εκ του συλλόγου να μας ενημερώσει και εμάς με ποιο σκεπτικό ενήργησαν??? χωρίς να χρησιμοποιήσουν "για το καλό του καταναλωτή" γιατί αυτό το θεωρούμε φτηνή δικαιολογία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλόπολη…”γιατί μαμά μαυρίζει ο ουρανός?”

Διοξείδιο του θείου: Αέριο άχρωμο και άοσμο σε χαμηλές συγκεντρώσεις, αλλά με έντονη μυρωδιά σε υψηλότερες. Οι ανθρωπογενείς και βλαβερές πηγές του είναι οι εκπομπές από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, τις κεντρικές θερμάνσεις, τα διυλιστήρια πετρελαίου, τις χημικές βιομηχανίες και τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Επηρεάζει άτομα με αναπνευστικά προβλήματα νεαρής και μεγάλης ηλικίας. Προκαλεί σοβαρές αλλοιώσεις στα οικοσυστήματα, καθώς συμβάλλει στο φαινόμενο της όξινης βροχής και προκαλεί τη νέκρωση ορισμένων φυτών. Μειώνει την οξύτητα λιμνών και ποταμών, δημιουργώντας ακραίες συνθήκες ακατάλληλες για την υδρόβια ζωή. Προκαλεί επίσης διάβρωση σε υλικά, όπως στο χάλυβα των σιδηροδρομικών γραμμών και στα μάρμαρα των αρχαίων μνημείων.