Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Ασύμετρη απειλή την ονόμασαν, ανικανότητα και ηλιθιότητα την ονομάζει η κοινή λογική

Το ένα έκτος της δασικής έκτασης της Ελλάδος (σχεδόν ολόκληρη η περιοχή της Μεγαλόπολης) έχει ήδη καταστραφεί από τις φωτιές, που σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν μείνει μόνο αποκαίδια.
Και το θράσος απύθμευμενο και ανευ προηγουμένου. Ούτε ένα "συγγνώμη" δεν ακούσαμε. Ούτε μια πράξη ανδρισμού τουλάχιστον για να εξιλεωθείτε στα μάτια μας. Μόνο λόγια- λόγια παχιά χωρίς ουσία και περιεχόμενο.
Τέτοια ανοργανωσιά πραγματικά δεν την περιμέναμε! Τέτοια ανικανότητα και αβλεψία (από τους νυν και τους πρωην) δεν έχουμε ξαναδεί. Αλήθεια αν δεχόμασταν πολεμική επίθεση θα κάναμε μια εβδομάδα να το καταλάβουμε και να ξυπνήσουμε?
Και τώρα πλεοδοτείτε για το ποιος θα "δώσει" τα περισσότερα...Λες και έχουν τιμή οι ανθρώπινες ζωές, λες και υπάρχει τιμοκατάλογος για τον ανθρώπινο πόνο. Λες και μπορεί ν'αποζημειωθεί ο ξεριζωμός, η κατεστραμμένη ζωή, η βεβήλωση των οσίων και ιερών αυτού του τόπου.
Τα αποτελέσματα είναι ότι με τις πολιτικές σας ερημώνονται ακόμα και σήμερα τα χωριά μας κι ότι ένας ακόμη κύκλος ξεριζωμού ξεκινά.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, μιας πολιτικής που έχει χρεοκοπήσει προ πολλού.
Αυτή είναι η "δική σας" Μεγαλόπολη. Η "δική μας" θέλουμε να είναι διαφορετική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένας χώρος που θα μπορούμε κι εμείς να ακουγόμαστε και να βγάζουμε τις δικές μας ανησυχίες..
Πολύ επιεικείς είστε με αυτά που λέτε.
Πάνω που είχε αρχίσει να πέρνει ανάπτυξη ο τόπος μας, τον γυρίσανε χίλια χρόνια πίσω