Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Εξαγγελίες Αθανασόπουλου για τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Εξαγγελίες Αθανασόπουλου για τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

(17/12/2007)



Το σχέδιο δημιουργίας του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου που ετοιμάζει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη παρουσίασε το Σάββατο σε εκδήλωση που έγινε στο ενεργειακό κέντρο της Επιχείρησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι το πάρκο θα είναι ισχύος 500 μεγαβάτ, θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα απασχολεί με την ολοκλήρωσή του το έργο 70-100 άτομα σε μόνιμη βάση και θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης. Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι το 2011 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και το συγκρότημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ετοιμάζεται στην περιοχή με φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 80 Μεγαβάτ. Τέλος αναφέρθηκε στην παραχώρηση σημαντικής έκτασης ιδιοκτησίας της ΔΕΗ στο Δήμο Μεγαλόπολης για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, ενώ για τη δημιουργία χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή είπε ότι η ΔΕΗ έχει υποβάλλει αίτηση για τη δημιουργία τέτοιου χώρου για την ταφή αμιάντου και μόνο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μολις σήμερα ανακάλυψα τούτο το βήμα διαλόγου των "νεων της Μεγαλόπολης" και ομολογώ μου λέκανε μεγάλη εντύπωση. Φυσικά το χαιρετίζω και εύχομαιμέσα απο αυτό να γίνεται γόνιμος διάλογος.
Επί του προκειμένου θα ήθελα να πω ότι οι πληροφορίες σας για το Φ/Β πάρκο περιέχουν πολλές ανακρίβειες. Δεν θα έχει ισχύ 500 Mw αλλά 50. Δεν θα απασχολούνται 100 ή 150 άτομα αλλά 5 έως 10 το πολύ και αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο.
Βέβαια ο κ. Αθανασόπουλος στην επίσκεψη του στην περιοχή είπε κι άλλα. Όπως ότι θα γίνει και μονάδα Φ/Α 800 Mw. κλπ.
Οι επενδύσεις αυτές της ΔΕΗ είναι όχι απλά μεγάλες αλλά τεράστιες. Το ζήτημα όμως που μπαίνει και θέλει άμεση απάντηση είναι αν ο τόπος μπορεί να αντέξει αυτά τα έργα περιβαλλοντικά. Με λίγα λόγια στην ήδη υπάρχουσα και δεδομένη για τα επόμενα 20 - 30 χρόνια, επιβάρυνση μπορεί να αντέξει την επι πλέον επιβάρυνση της μονάδας Φ/Α το ΧΔΒΑ το Φ/Β πάρκο; τι κέρδος θα έχει ο τόπος; Άκουσα τον κ. Αθανασόπουλο να μιλάει για τα κέρδη της ΔΕΗ. Δεν τον άκουσα όμως να μιλάει για τα κέρδη ή τις ζημιές που θα υποστεί η περιοχή. Εκείνο όμως που με τρομάζει περισσότερο είναι η στάση της δημοτικής αρχής που φαίνετασι να αποδέχεται όλα αυτά χωρίς να σκέφτεται. Την πατήσαμε με το λιγνίτη πριν 35 χρόνια γιατί δεν γνωρίζαμε. Αν την πατήσουμε και τώρα με τις 60 -70 θέσεις εργασίας που μας μοστράρουν είμαστε χμένοι...